Miten taksin hinta määräytyy? Rovaniemen Aluetaksi valottaa sinulle asiaa

Taksin hintaan vaikuttavat viikonpäivä, vuorokaudenaika, odotusaika, ajettu matka, siihen kulunut aika sekä matkustajien lukumäärä. Seuraavassa kerromme hieman tarkemmin, mistä taksimatkan maksut koostuvat. Tutustu myös erilaisiin kuljetuksiin, joita voit tilata meiltä Rovaniemen ja laajemmin Lapin alueella.

Perusmaksu

Taksimatkan perusmaksu on arkipäivinä kello 6-20 sekä lauantaisin ja aattona kello 6-16 alkavissa kuljetuksissa 5,90 €. Muulloin perusmaksu on enintään 9,00 euroa.

Taksaluokat

Taksaluokka Henkilöitä Hinta euroa/km
I 1-2 1,60
II 3-4 1,91
III 5-6 2,07
IV yli 6 2,23

Alle 12-vuotiasta lasta ei lasketa henkilölukuun. Kaksi alle 12-vuotiasta lasketaan yhdeksi henkilöksi.

Odotusmaksu 47,04 € / h voidaan periä jos auto odottaa asiakasta tai liikkuu poikkeuksellisen hitaasti esimerkiksi liikenneruuhkan vuoksi

Lisät

  • Avustamislisä 15,70 € (käytetään kun asiakas tarvitsee tarvitsee avustamista ja invavarusteista autoa)

  • Paarien nouto- ja asennuslisä 29,20 € / paarikuljetus

  • Porrasvetolisä 31,40 € (avustaminen tapahtuu käsivoimin tai porraskiipijää avuksi käyttäen)

  • Ennakkotilausmaksu 7,10 € (peritään silloin kun kuljetus on tilattu vähintään 30 minuuttia ennen asiakkaan ilmoittamaa lähtöaikaa)
  • Tavarankuljetuslisä 2,80 € (isokokoiset esineet kuten polkupyörät, sukset, lemmikkieläimet jne, ei koske tavanomaisia matkatavaroita)

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %

Valtioneuvoston asetuksen taksiliikenteen kuluttajahinnoista löydät täältä.

Soita ja tilaa taksi!

Rovaniemen Aluetaksi järjestää sinulle tilataksin, invataksin, Kelataksin tai auton edustusajoa varten. Meidät tunnetaan Lapin alueella luotettavana ja erittäin ammattitaitoisena taksivälitystoimistona. Lue lisää toiminnastamme ja soita kyyti paikalle!